Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Sunday, 30 September 2012

Penting Ke Make Up Untuk Perempuan?

Bismillahirrahmanirrahim.

As salam semua! Hye! Malam ni ade 1 topik yg nak sy share dgn semua. Tetibe je terlintas kat otak ni haa. Hehe. Bab ni laju pulak, kalau esaimen, slow pulak hang Leha. Errrr. -.-' Okay2. Hmmm what am going to share is on 'Make Up'. Hampa semua mesti tau kan ape kebende tu. Tiap2 yang bergelar perempuan mestilah akan sentiasa nak nampak cantikkan? Bohongla kalau takde yang nak nampak cantik. Salah satu nak nampak cantik tu mestilah kenekan make up kan.  Haaa, tapi malangnye, percaya atau tak. Saya tak pernah ade bedak kompak, eye liner, and blusher. Sy cume ade lipstik je, tu pun kalau ade sale murah kat AVON. Hahaha. Sy mmg tak penah belaja pakai bende tu semua. Seriously. Penah org pakaikan tapi muka sy akan jadi merah2 kalau pakai bedak kompak dan blusher (pemerah pipi) tu. Allergic wooo :(

Sy ade eye shadow tapi tu mak sy yang bagi. Dari dip sy gune yang tu je sampai sekarang. Very bad right?  Huhuhu. Kalau ade event atau nak pegi mane2 tempat yang perlukan sy make up dan touch up muka ni, sy hanya pakai eye shadow kat mata dan krim muka Safi je tau. Haaa, mane pandai nak pakai yang lain2 tu :(
Sila gelakkan saya kalau kalian nak, oke. Sy terima :)

Bukan tak teringin nak ade barang2 make up tu semua tapi saya tahu kalau saya beli sekalipun, sy takkan pakai pun. Sebab bg saya ia melengahkan masa laaaa. As for example, kalau keluar ke pegi mane2 tempat ke, then kalau nak solat, kang susah kalau kene sapu make up tu dulu pastu baru boleh ambik wuduk then solat. Pastu nak kene make up lagi haaa. Hoiii, mmg tak ar. Membazir masa, tenaga dan duit je kan? Tu bg pendapat sy laaa. Untuk gadis2 yang mmg dah sebati dgn make up mungkin ade persepsi lain kan. 

For some people, maybe make up is a must. Nanti tak confident dengan diri sendiri ke, nampak pucat ke and so forth. But for me, actually make up tu penting jugak sebenarnya. Even lipstik je pun dah memandai kot. At least ade hihihihi. Ape pun yang lagi penting adalah hati. Make up lah setebal mana pun tapi kalau dari dalam hati kite ni kotor, make up pun jadi tak cantik tau. Wahhhh Leha! Pandai2 je hanggg. Betul la kan? Cantik di hati tu lagi penting. Kalau hati kite cantik, tak make up pun akan tetap nampak cantik pada muka. Kan? Renung-renungkan. Selamat Beramal. :)

Haaa, ni contoh2 barang2 make up untuk gegurl  :





C? Lisa tak make up pun tetap cantik kan? Memang dah cantik hihihi


EXACTLY WHAT WE SHOULD BE :)




credit to : Google Image

*Tiada kene mengena dengan yang hidup dan apalagi yang dah takde. Just for sharing.*


Thanks for reading. Keep reading oke? Wassalam. :')


2 comments:

  1. ok , cikleha..

    I rase u cantik dah. Senyum je u pasti igt u ni friendly. Jgn masam - masam muka ye!

    hikhik kelako la kamu ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Fasha, sebab rase tak cantik laa cakap macam ni huhu. Anyway thanks for the compliment :) InshaAllah takkan masam2 muka punye hehehe. Segan pulak Kak Fasha bace belog ni hikhikhik

      Delete