Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, 27 July 2012

Kenapa ALLAH temukan kite dengan orang yang salah?


Bismillahirrahmanirrahim..

Salam Ramadhan :) Setiap apa yang berlaku pada kita di dunia ini tidak kira manis atau pahit sekalipun semuanya bersebab dan berhikmah kan. Tapi sebab dan hikmah tu tidaklah datang secara mendadak, mungkin di kemudian hari, hikmah itu akan hadir jua buat setiap umatNya yang diberi dugaan. Itu jugalah yang saya mohon pada Allah. InshaAllah hikmah itu pasti ada :')

1. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
5. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...
6. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
7. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
8. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
9. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

Wassalam.
3 comments:

 1. Don't cry a lot. If u luv someone, just let fate to fare him better. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piqa...Ko kan??? Ya Allah aku rindu kau wehhhh :'(

   Delete
  2. alalala....kenal je ko kn...aduyaii..
   jgn ar rindu2 aku. terharu aku. ehe

   Delete